Radio 2

Voor vierde keer boort zich auto door gevel van huis aan kruispunt in Vladslo

In de Kortewildestraat in Vladslo bij Diksmuide is gisteren een pick-up door de gevel van een huis gereden. Het is al de 4e keer dat een auto een deel van het huis kapotrijdt. 7 jaar geleden reed er nog een bestelwagen tegen het huis.

De bestuurder van de pick-up reed door een groot raam. Daarachter stond het bureau van de bewoner, een schrijnwerker. Dat is volledig vernield. Ook de garage, naast het bureau, en vooral de garagepoort liepen schade op.

Gelukkig geraakten geen mensen gewond. De schrijnwerker was net de kamer uit om een koffie te halen. De bestuurder zegt dat hij per ongeluk op het gaspedaal in plaats van de rem duwde toen hij aan het kruispunt kwam. Het parket onderzoekt ondertussen of de bestuurder op zijn gsm bezig was.

4e keer ongewenst bezoek

Sinds 2007 is het de 4e keer dat een voertuig in de gevel rijdt. “En dan vergeten we nog een tiental kleine botsingen”, zeggen Noël en Greta. “De laatste keer was in 2013. Toen reed een bestelwagen binnen in de kamer naast de voordeur waar onze dochter toen altijd zat te spelen. Ook zij was net niet aanwezig in die ruimte. Ook onze voordeur werd al eens ingereden en de gevel links ook. We snappen het echt niet. Je ziet toch meteen dat dit een kruispunt is?”

Radio 2

Meest gelezen