Bert Anciaux besmet met coronavirus: "Ik zit bij de gelukkigen met milde symptomen"

Vorige week maakte politicus Bert Anciaux op Twitter bekend dat hij corona heeft. Radio 2 Vlaams-Brabant polste vanochtend hoe het intussen met hem gaat. 

"Het gaat vrij goed met me", vertelt Bert Anciaux in start je Dag op Radio 2. "Ik ben bij de gelukkigen met milde symptomen en het gaat al een stuk beter met me. Ik ben vooral nog heel vermoeid." 

Hoe hij het virus opliep, daar heeft Anciaux het raden naar. "Ik ben heel voorzichtig, ik draag een mondmasker en handschoenen, maar toch heeft het me gepakt. Mijn dochter loopt stage in ziekenhuizen,  misschien heeft zij het meegenomen. Maar de kans is ook groot dat ik het heb opgelopen in het woonzorgcentrum waar ik werk." Anciaux is directeur van het woonzorgcentrum De Overbrug in Neder-Over-Heembeek en daar waren wel wat besmettingen. "Gelukkig gaat het ook daar elke dag beter. Ons personeel is getest, degenen die het virus hadden, zijn bijna genezen en ik ben ook bijna opnieuw gezond."

Toen ik hoorde dat ik besmet was, dacht ik meteen het ergste. Het doet je wel even nadenken over alles.

Dat neemt niet weg dat Anciaux er een zware periode heeft opzitten. "Het is verschrikkelijk zwaar geweest. Ik heb veel erge gevallen van corona gezien, dus toen ik hoorde dat ik besmet was, was ik wel bang. Ik dacht meteen het ergste. Dat zet je wel aan het denken. Maar het had veel erger kunnen zijn voor mij. Eén van de zwaarste dingen was, het niet kunnen buitenkomen. Ik wilde helpen in het woonzorgcentrum, maar dat ging niet. Ik wil geen risico zijn voor anderen, dus ik blijf nog een aantal dagen binnen en dan ga ik met volle goesting weer aan de slag."

Meest gelezen