Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Betogers in Libanon blokkeren snelwegen

In Libanon hebben tientallen mensen zondag over het hele land snelwegen geblokkeerd met brandende banden, om te protesteren tegen de steeds verergerende economische crisis in het land. 

Ze deden dat ondanks de lockdownmaatregelen die van kracht zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De betogers hadden het gemunt op de grote snelwegen. "Ondanks het coronavirus gaan we de wegen afsnijden en protesteren", zei een actievoerder aan een Libanese televisiezender. "Mensen verhongeren, we kunnen niet meer thuisblijven", klonk het bij iemand anders.

De betogers riepen hun landgenoten op om maandag de straat op te trekken. Eerder deze week waren er al straatprotesten, waarbij de deelnemers hun auto's gebruikten en mondmaskers droegen. Volgens getuigen hielden de actievoerders van zondag zich niet aan de afstandsregels.

Het land verkeert in de ergste economische crisis sinds de burgeroorlog van 1975-1990. Banken moesten noodgedwongen beperkingen instellen op het afhalen van geld.

Meest gelezen