Cartoonist AAaRGh

Cartoonist AAaRGh uit Gent tekent chronologisch overzicht van de coronacrisis

Cartoonist Mario De Koninck, beter bekend als "AAaRGh" in de stripwereld, heeft een boek gemaakt met tekeningen over deze coronacrisis. Hij begon tijdens zijn eigen lockdown dagelijks 3 coronacartoons op zijn Facebookpagina te zetten. Dat resulteert nu in een bundel vol grappige, en vooral ook relativerende cartoons.

"Net als iedereen zit ik al wekenlang in lockdown en vielen er veel opdrachten weg. Ik besloot om mijn tijd nuttig te besteden en de mensen op Facebook te vermaken met dagelijks 3 coronacartoons", vertelt cartoonist Mario De Koninck, beter bekend als "AAaRGh". Mario is huiscartoonist van het European Cartoon Center in Kruishoutem. Hij tekent al 20 jaar voor verschillende kranten, tijdschriften, bedrijven en uitgeverijen. Een bezige bij dus. En creatieve mensen in quarantaine worden soms nóg creatiever. 

Bundel cartoons

"Al die cartoons zijn nu een boek geworden dat een chronologisch overzicht brengt van hoe we de coronacrisis in het begin minimaliseerden tot het moment dat we doorhadden dat er niet mee te lachen viel." Het resultaat is een bundeling van coronacartoons met de simpele naam "Corona" en je kan het kopen vanaf juni via zijn website.

Meest gelezen