Pexels

Directeur Toermalijn in Olen over heropstart scholen: "De uitdaging is enorm"

Bij basisschool Toermalijn in Olen maken ze zich zorgen. Op 15 mei mogen de bassischolen gedeeltelijk weer openen. Dat heeft de nationale veiligheidsraad beslist. "Maar dat zal een heel ingewikkelde en moeilijke puzzel worden", zegt directeur Ruben Veraghtert op Radio 2 Antwerpen.

Op vrijdag 15 mei mogen de basisscholen gedeeltelijk opnieuw openen. Het eerste, tweede en zesde leerjaar zijn er dan weer welkom.  Dat is één van de coronamaatregelen die de nationale veiligheidsraad heeft genomen. Een beslissing waar heel wat bij komt kijken. "Vooral als het over afstand houden gaat, staan we voor een hele uitdaging", zegt directeur Ruben Veraghtert van basisschool Toermalijn in Olen. "Er mogen volgens de richtlijnen maximaal 10 leerlingen in een klaslokaal zitten. Dat wil zeggen dat het 2de leerjaar plots vier klaslokalen inneemt en er dus ook vier leraren nodig zijn. Voor het eerste, tweede en zesde leerjaar samen moeten we zelfs het hele lerarenkorps inzetten", vertelt Veraghtert in Start Je Dag.

 

We zullen moeten bekijken wat haalbaar is.

Intussen moeten de scholen ook de kinderen opvangen die niet thuis kunnen blijven, de zogenoemde noodopvang. "Wij vrezen dat er meer kinderen naartoe zullen komen en die moeten ook allemaal les krijgen. De uitdaging is dus enorm en we zullen moeten bekijken wat haalbaar is", zegt Veraghtert nog.

Meest gelezen