Radio 2

Erehaag in Sint-Niklaas voor brandweerman die het coronavirus overwint

In Sint-Niklaas hebben deze ochtend tientallen collega-hulpverleners brandweerman Raymond Truyens uitgewuifd met een denderend applaus, toen hij overgeplaatst werd van het ziekenhuis naar een revalidatiecentrum. De brandweerman werd een maand geleden ernstig ziek nadat hij besmet was geraakt met het coronavirus. Gelukkig is het ergste voorbij nu en kan hij aan de revalidatie beginnen.

Toen brandweerman Raymond Truyens ernstig ziek werd door het coronavirus zag het er niet goed uit. Hij werd gedurende weken in een kunstmatige coma gehouden. Zijn leven heeft lange tijd aan een zijden draadje gehangen, maar de ambulancier van de hulpverleningszone Waasland won de strijd tegen het virus. Hij mocht vandaag het AZ Nikolaas uit en kan verder herstellen in een revalidatiecentrum in de buurt.

(lees verder onder de foto)

Radio 2

Boegbeeld

Voor zijn collega-hulpverleners is Raymond een boegbeeld in het gevecht tegen het virus. Toen hij eindelijk het ziekenhuis mocht verlaten, wilden ze dat  niet zomaar voorbij laten gaan. Raymond werd uit het ziekenhuis geleid, liggend op een brancard, en zag zijn collega's staan, in twee rijen die een erehaag vormden om hem uit te wuiven. Een opsteker voor de man die nog een lange tijd zal moeten herstellen. Nadat Raymond vertrokken was volgde ook een luid applaus voor de vele hulpverleners die zich nog steeds dagelijks inzetten om mensenlevens te redden.

Radio 2
Radio 2

Meest gelezen