Files lopen op door werken aan gesloten Leopold II-tunnel: tot wel een uur extra richting centrum Brussel

Door de sluiting van de Leopold II-tunnel door onderhoudswerken sinds gisterenavond, loopt de file richting centrum Brussel vanochtend op. Het is tot wel een uur extra rijden via de bovengrondse omleidingsroute.

Het is tot wel een uur extra rijden naar centrum Brussel vanochtend. Chauffeurs kunnen niet meer gebruikmaken van de Leopold II-tunnel, omdat die afgesloten is voor onderhoudswerken. Daardoor verloopt  het verkeer via een omleiding: wie met de auto van Groot-Bijgaarden naar het centrum van Brussel wil, zal dus vanaf Koekelberg bovengronds moeten omrijden. Vanochtend is dat met de bijbehorende hinder:

Sinds gisterenavond is de Leopold II-tunnel voor vier maanden zowel 's nachts als overdag gesloten. De tunnel wordt al een paar jaar gerenoveerd, maar in normale omstandigheden sluit die enkel 's nachts, of permanent tijdens de zomermaanden, om al te grote verkeershinder te voorkomen.

De Brusselse wegbeheerder wil de verkeersluwe periode die de coronacrisis met zich meebrengt optimaal benutten, en daardoor sluit de tunnel nu ook overdag. Eind augustus zouden de werkzaamheden klaar moeten zijn.

Meest gelezen