Gemeente Hoeilaart

Hoeilaart dient een klacht in tegen ziekenhuis: "Kan niet dat ziekenhuis besmette patiënt naar rusthuis stuurt"

De gemeente Hoeilaart wil dat patiënten die uit een ziekenhuis ontslagen worden eerst getest worden op het coronavirus. Zeker als het gaat om mensen die naar een woonzorgcentrum worden gestuurd. "Zolang dat niet gebeurt, gaan we geen mensen meer opnemen in ons woonzorgcentrum", zegt burgemeester Tim Vandeput (Open VLD). 

De gemeente Hoeilaart heeft beslist om ouderen die ontslagen worden uit het ziekenhuis niet langer op te nemen in woonzorgcentra. "We willen dat die patiënten eerst getest worden op het Covid19-virus", zegt burgemeeser Tim Vandeput.  Aanleiding is het verhaal van een vrouw die vorige week na een val, in het ziekenhuis terechtkwam, maar plaats moest maken voor coronapatiënten.

Vrouw testte positief op Covid-19

Omdat de vrouw nog niet naar huis kon, werd ze voor een kortverblijf opvangen in het woonzorgcentrum Hof ten Doenberghe. Het woonzorgcentrum had gevraagd aan het ziekenhuis om de vrouw, die ook duidelijk longproblemen had, op corona te testen, maar het ziekenhuis wou dat niet doen. Het rusthuis deed dat wel en de vrouw bleek besmet te zijn met het virus.

Elk ziekenhuis in ons land moet ontslagen patiënten eerst testen, alvorens ze naar een woonzorgcentrum worden gestuurd 

Tim Vandeput, burgemeester Hoeilaart (Open VLD)

De burgemeester van Hoeilaart Tim Vandeput (Open VLD) kan niet begrijpen dat er in het ziekenhuis geen test wordt afgenomen. "We gaan contact opnemen met het Agentschap Zorg en Gezondheid en hen laten weten dat dit absoluut niet kan. Daarnaast gaan we ook een klacht indienen tegen het ziekenhuis. Ik kan mij niet voorstellen dat wij het enige woonzorgcentrum zijn in ons land die dit al heeft voorgehad. Elk ziekenhuis moet ontslagen patiënten eerst testen, zeker als die naar een woonzorgcentrum worden gestuurd."  Om juridische problemen te vermijden wil de burgemeester niet kwijt om welk ziekenhuis het gaat. 

Meest gelezen