Geen groot feest, wel dansen en een dessertenbuffet: Joanna "Jeanneke" viert 106e verjaardag in woonzorgcentrum in Hove

Joanna Bens viert vandaag haar 106e verjaardag. De vrouw woont al haar hele leven in Hove en sinds drie jaar verblijft ze in woonzorgcentrum Cantershof, waar ze nog altijd in goede gezondheid is. "Een groot feest kan helaas niet, maar op de afdeling waar ze verblijft zal er wel een dessertenbuffet zijn en we gaan ook dansen", vertelt ergotherapeute Annelies Becquet aan Radio 2 Antwerpen. Buiten komen er ook mensen zingen voor de jarige.

Vivian Van Son zag vanuit Spanje een reportage in het Journaal over een vrouw die 105 werd. Daarop liet ze aan onze redactie weten: "Mijn groottante, Joanna Bens, wordt op 27 april 106 jaar oud! Ze woont sinds 3 jaar in het WZC Cantershof in Hove. Het speciale aan Jeanneke, zoals ze genoemd wordt, is dat ze haar hele leven heeft doorgebracht in de gemeente Hove bij Antwerpen. Ze heeft nooit  ergens anders gewoond!"

Ze was vorige week al aan het zeggen dat ze heel graag wou dansen, dus dat gaan we zeker doen vandaag. 

Annelies Becquet - WZC Cantershof

Helaas kan er door de coronamaatregelen ook voor een 106-jarige geen heel groot feest met familie en vrienden georganiseerd worden. Vivian zou trouwens niet eens kunnen komen, want haar vlucht vanuit Spanje werd geannuleerd. Maar binnen in het Cantershof zal er wel gevierd worden, vertelt ergotherapeute Annelies Becquet in Start Je Dag: "Vorige week vertelde ze al dat ze heel graag wou dansen, dus dat gaan we vandaag ook doen." Ze is dan ook nog in goede gezondheid: "Ze hoort niet zo goed, ze ziet niet zo goed, maar ze voor de rest is nog helemaal mee. Het is een heel lieve dame, we hebben haar graag."

Op de afdeling waar Jeanne verblijft zal er een dessertenbuffet zijn vandaag. "Normaal zou de burgemeester ook komen, maar dat kan natuurlijk niet nu. De buren gaan buiten wel komen zingen voor haar en ze brengen ook een saxofonist mee," vertelt Annelies. "Mensen die zo eens langskomen om te zwaaien of te babbelen aan het raam is sowieso dat onze bewoners heel veel deugd doet. We hadden hier al iemand van 104, maar Jeanne is de eerste die 106 wordt."

 

Meest gelezen