vier

Jolien uit Ingelmunster over De Mol: "Alina is een wonderlijke actrice"

De bankbediende Jolien Derck uit Ingelmunster is de winnaar van het Vier-programma “De mol”. Zij was voor velen de hoofdverdachte. Maar uiteindelijk bleek de 21-jarige Alina Churikova de mol te zijn. Jolien: "Ik verdacht Alina al vrij vroeg maar ze speelde het zo goed dat ik tot op het eind ben blijven twijfelen."

Tijdens een spannende laatste aflevering van het Vier-programma “De mol” is bekend geworden wie wekenlang haar tegenstrevers en de tv-kijkers in de luren legde. En dit jaar is dat de jongste mol ooit uit de geschiedenis van het programma: de 21-jarige Alina Churikova. Als winnaar kwam uiteindelijk de 26-jarige bankbediende Jolien Derck uit Ingelmunster uit de bus. Zij was voor velen de hoofdverdachte. 

In "Start je dag" op Radio 2 West-Vlaanderen vertelde Jolien dat ze Alina al vroeg verdacht. "Na de tweede en vooral na de derde aflevering ben ik Alina extra in de gaten beginnen houden. Maar ze speelde het zo goed dat ik tot het eind ben blijven twijfelen. Alina is een wonderlijke actrice. Bovendien zaten er veel klungelaars in onze groep. Er is zoveel fout gelopen dat er soms wel tien mollen leken te zijn."

Mooi Grieks avontuur

Jolien houdt alleen maar mooie herinneringen over aan het avontuur in Griekenland. "Het begon al helemaal in het begin. Als ze de blinddoek afdoen en je ziet de andere kandidaten, dan gieren de zenuwen door je lijf. En ook het allerlaatste moment was intens. Alina zat daar recht tegenover mij tot op het laatst te doen alsof er niets aan hand was! Tot ze zich dan uiteindelijk excuseerde omdat ze als mol zoveel gelogen had."

Jolien wint 22.835 euro, dat is de kleinste groepspot ooit. Maar dat kan de pret niet drukken. "We hadden zo'n toffe groep. We hadden al eerder afgesproken dat we nog eens allemaal zouden samenkomen. Wie er ook zou winnen, die zou trakteren. Ik zal dat met veel plezier doen."

Door de coronacrisis konden de kandidaten de uitzending van de finale niet volgen in een bioscoop met familie en vrienden. Ook Jolien heeft thuis gekeken. "Ik heb superveel berichten gekregen. Mijn tante heeft thuis hun eigen reacties gefilmd terwijl ze aan het kijken waren. Ze zal me dat doorsturen."

Meest gelezen