Komt er een Sinksenfoor dit jaar? "Hopen toch nog drie weken naar Spoor Oost te kunnen komen"

Nu de coronamaatregelen stilaan afgebouwd zullen worden, blijven de foorkramers van de Sinksenfoor hopen om te kunnen opengaan. "Het eerste en tweede weekend zullen we misschien verliezen, maar daarna hoop ik dat we nog drie of vier weken in Antwerpen kunnen staan", zegt foorkramer Frank Delforge.

De foorkramers rekenen er op dat ze toch nog drie of vier weken kunnen opendoen, want de kalender werkt in hun voordeel: Sinksen, of Pinksteren,  valt dit jaar pas op 31 mei. De foor zelf duurt 5 weken en duurt in principe tot begin juli. Maar de stad heeft al beslist dat ze nog een week langer mogen blijven staan, als kermissen weer toegelaten worden. En dat moet kunnen vindt, foorkramer Frank Delforge: "De Sinksenfoor is in open lucht en op Spoor Oost is er veel plaats."

Een idee is misschien om kramen wat verder uit elkaar te zetten maar dat kan niet zomaar, zegt Peter Wouters, schepen voor markten en foren: "Het grondplan van de Sinksenfoor tekenen is een hele klus, en dat ligt al vast." En ook het aantal kramen beperken, ligt volgens hem heel moeilijk. 

Meest gelezen