Kunstwerk "Het been" in Deurne verwijderd, want vandalen -of zijn het kwajongens- hebben nagels gelakt

Het Middelheimmuseum heeft het kunstwerk "Het been" weggehaald, omdat vandalen de teennagels van het beeld hebben gelakt. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. "Deze reactie is toch wat overdreven, dit is eerder een kwajongensstreek", zegt N-VA-districtsburgemeester Tjerk Sekeris. 

Het kunstwerk "Het been" van Henk Visch staat sinds februari 2019 in de Stalinsstraat in Deurne. "Dat is een straat waarin een nieuwe sociale woningblok gezet is", zegt Sekeris nog op Radio 2 Antwerpen. "Op het plein dat voor die woningblok staat, had het kunstwerk een plaats gekregen. Nu staat er alleen nog een sokkel."

Wij deden dat vroeger misschien ook wel

Tjerk Sekeris, N-VA-districtsburgemeester Deurne

Het beeldwerk is weggehaald op vraag van het Middelheimmuseum dat beheerder is van "Het been". Tot grote spijt van het district Deurne zelf, die de reactie overdreven vindt. "Toen ik hoorde dat ze het kunstwerk hadden laten wegnemen wegens vandalisme, dacht ik dat er stukken uit waren, maar toen bleek dat men alleen de nagels gelakt heeft. Dat is geen vandalisme, maar een kwajongensstreek. Wij deden dat vroeger misschien ook wel."

Het kunstwerk in de Stalinsstraat maakte deel uit van "Beeld in de stad", een project van het Middelheimmuseum dat zo meer kunst in de publieke ruimte wilde realiseren. Het district Deurne gaat nu zelf op zoek naar een nieuw kunstwerk, zegt Sekeris. "We willen een participatieproject opstarten met een lokale kunstenaar, en buurtbewoners mogen zelf ook suggesties doen. Door zelf een kunstwerk te laten kiezen, hopen we dat er op die manier ook zorg wordt gedragen voor het werk."

Meest gelezen