"Blijf binnen. Laten we de curve platter maken. Doe het voor Big Poppa!"

De weg is nog lang om uit de coronacrisis te raken en die boodschap is niet altijd makkelijk om dragen. Velen herkenden zich de afgelopen dagen dan ook in Big Poppa, een hond die triestig vanop een balkonnetje in Atlanta, in de Amerikaanse staat Georgia, droevig voor zich uitstaarde, "alsof hij de last van de hele wereld op zijn schouders droeg". De foto die baasje Rashida Ellis op haar Twitteraccount publiceerde ging in de kortste keren viraal, met intussen meer dan 820.000 likes. 

Rashida Ellis gaf afgelopen weekend meer uitleg over haar nu 3-jarige beroemde hond op nieuwswebsite Insider: "Mijn hond en ik, dat is mijn leefsituatie momenteel. Zonder hem zou het veel moeilijker zijn om de quarantainemaatregelen te overleven. Hij kan immers zo verrassend uit de hoek komen, waardoor hij me heel hard aan het lachen kan brengen."

"Toen ik in de huiskamer aan het werken was, hoorde ik plots een jammerend geluid dat vanop het balkon kwam. Ik wist dat Pop daar in de zon zat. Hij zat daar zo triestig, met zijn kop naar beneden. Ik heb mijn gsm gepakt en er een foto van genomen, omdat ik mijn vrienden wilde tonen hoe verdrietig mijn hond was. Daarna heb ik hem gestreeld en het was pas toen dat ik merkte dat hij naar 2 jongens aan het kijken was, die beneden op straat aan het spelen waren. Wanneer ik met Pop ga wandelen, komen we hen ook soms tegen en spelen die kinderen met hem. Ik denk dat Pop het nu jammer vond dat hij hun aandacht dit keer niet kon trekken en alleen bleef."

"Het is een tegelijkertijd triestig en aandoenlijk moment, hem daar op die manier te zien zitten. Ik denk dat de foto daarom zoveel mensen aanspreekt. Toen ik de foto op Twitter publiceerde, had ik deze massale reacties nooit verwacht."

"Ik doe er intussen alles aan om Pop beter te doen voelen. Zo heb ik hem een nieuw slaapkussen gekocht waarin hij zich duidelijk goed voelt. Maar uiteindelijk wil hij met kinderen spelen, dat zou hem nog het meest blij maken."

Op sociale media volgden tienduizenden reacties, vooral omdat velen zich in deze tijden van corona herkenden in de 'tristesse' die de hond uitstraalde:

Meest gelezen