Vanaf vandaag kan je kijken naar TV Londerzeel

De inwoners van Londerzeel kunnen vanaf vandaag kijken naar een eigen televisiekanaal, TV Londerzeel. De lokale televisie gaat een keer per week een journaal brengen met items over de gemeente. 

Vier mensen uit Londerzeel die werken in de audiovisuele sector hebben door de coronacrisis minder werk. En daarom beginnen ze vandaag met een lokale televisiezender. Initiatiefneemster Vera Vandervelde: "We lopen al langer met dat idee, maar nu we allemaal thuiszitten, leek ons dit het ideale moment om met TV Londerzeel te beginnen." 

Wekelijks een journaal

"We maken lokale televisie voor Londerzeel", vertelt Vera. "We brengen wekelijks een journaal met telkens drie items. We gaan leuke reportages maken. Die kunnen gaan over de mensen, of over verenigingen. Dat kan ook iets geschiedkundig zijn of iets actueels. Wij hopen dat we mensen in deze tijden daar een plezier mee doen. En hoe TV Londerzeel in de toekomst verder evolueert, dat zien we wel."

De mensen achter TV Londerzeel zijn door de coronacrisis technisch werkloos. "We hebben het gevoel dat de audiovisuele sector in mekaar gestort is. Als free-lancer heb je helemaal geen opdrachten en dan is het fijn als je zoiets kan doen." Je kan TV Londerzeel bekijken via YouTube. Hieronder kan je de eerste uitzending bekijken:

Meest gelezen