Radio 2

Mondmaskers met tulpen, konijntjes of vlinders om de dag wat op te fleuren

Mondmaskers moeten niet altijd wit of groen zijn. Annelies en haar mama Chantal verkopen in hun winkel in Vilvoorde stoffen met leuke kleuren en tekeningen om mondmaskers van te maken. Hun winkel mag vanaf volgende week weer open.

Annelies De Sy en haar mama Chantal baten al sinds 2006 een hobbywinkel uit in de Leuvensestraat, dat is de centrale winkelstraat van Vilvoorde. Hun winkel 'Tegendraads' is dicht wegens de coronacrisis. Omdat zij stoffen en attributen voor mondmaskers verkopen mogen Annelies en Chantal hun winkel volgende week weer openen. 

Tijdens de coronasluiting bestelden al veel mensen stof om mondmaskers mee te maken. "Da's al zo'n drie weken aan de gang", zegt Annelies. "Het gaat vooral om dames. Ze komen aan het etalageraam kijken  om een stof te kiezen. Dan contacteren ze ons en plaatsen ze een bestelling. Wij bezorgen de stof bij hen thuis." 

Annelies vindt dat zo'n mondmasker er ook leuk mag uitzien. De klassieke mondmaskers zijn dikwijls gewoon wit of groen en dat is volgens Annelies wat saai om mee rond te lopen. Annelies en haar mama verkopen dan ook kleurrijke stoffen met leuke motieven waarmee je een mondmasker kan maken. "Je hebt van alles", zegt Annelies, "zoals pralines, vlinders, tulpen en voor mijn dochter zal ik een masker met konijntjes maken. Het zijn allemaal leuke motieven om de dag mee op te vrolijken."

Meest gelezen