Nicolas Maeterlinck

Nieuw boek van Christian De Coninck: "In quarantaine schrijf ik nog meer"

Christian De Coninck heeft zijn 18de boek uit. Christian is politiecommissaris en was jarenlang woordvoerder van de Brusselse politie, nu is hij vooral misdaadauteur. Zijn nieuwe boek 'Dodensteeg' is sneller uitgekomen dan gepland, omdat Christian nog meer schrijft als hij in quarantaine zit. 

Het nieuwe misdaadverhaal van Christian De Coninck begint in een steeg in Brussel in het jaar 1920. Daar ligt een meisje van tien jaar op de grond. Ze is vermoord. "Ik kende het Brussel van de jaren '20 niet", vertelt Christian. "Dus ik heb wel wat opzoekingswerk moeten doen. Ook al omdat het verhaal gebaseerd is op waargebeurde feiten." Tijdens zijn research ontdekte Christian ook dat ze toen anders omgingen met misdaad. "In de jaren '20 kwamen de mensen allemaal naar buiten om te zien wat er gebeurd was. Wij spreken soms over ramptoeristen, maar toen stonden er honderden mensen te kijken op de plek van de misdaad."

Als je tussen vier muren zit, begin je soms zwarte gedachten te krijgen

Christian De Coninck heeft het moeilijk om nu thuis te zitten, vooral omdat hij alleen leeft: "Mijn partner woont in Nederland en dus kunnen we mekaar niet zien. Het is zwaar als je alleen bent. Als je dan tussen die vier muren zit, begin je soms zwarte gedachten te krijgen. Hoewel ik ook vaak denk aan mensen die in ziekenhuizen shiften van 12 uur moeten draaien. Dan besef ik dat ik niet mag klagen." Maar het schrijven van verhalen helpt Christian om deze moeilijke periode door te komen: "Ik betrap er mij op dat ik nu meer schrijf. Het is voor mij een beetje wegvluchten van de realiteit. Dus dit boek is er ook sneller gekomen door de quarantaine."

Meest gelezen