Vlaamse Waterweg

Plaatsing brug Kuringen lokt heel wat kijklustigen ondanks coronamaatregelen

In Kuringen bij Hasselt is er gisteren een nieuwe spoorwegbrug geïnstalleerd boven het Albertkanaal en daar kwamen heel wat mensen naar kijken, tegen de adviezen in.  De politie stuurde de mensen terug naar huis om daar via een livestream de invaring te volgen.

Zo'n installatie is natuurlijk spectaculair en daar is bij het plaatsen van andere bruggen in het verleden altijd heel wat volk naar komen kijken. Maar in deze coronatijden is het beter om niet samen te troepen, en daarom werd de hele operatie uitgezonden via een livestream op de website van de Vlaamse Waterweg. Maar toch zijn er heel wat kijklustigen ter plaatse gekomen, zegt Liliane Stinissen van de Vlaamse Waterweg. "Er zijn toch nog veel mensen komen kijken die op bepaalde momenten in groep bleven staan. Dan hebben we met de steun van de politie gevraagd om niet ter plekke te blijven kijken, maar thuis via de livestream de invaring te volgen."

Livestream

De livestream was een groot succes zegt Stinissen: "Het was voor ons de eerste keer dat we zoiets probeerden. Mensen krijgen ook meer te zien dan ter plekke want we werken met een drone die inzoomt op details. Rond de middag hadden we een piek van iets meer dan 1.000 kijkers."

Alle 62 bruggen over het Albertkanaal zullen verhoogd worden tot 9 meter en 10 centimeter waardoor er extra vracht kan vervoerd worden over het kanaal. Tot nog toe zijn al 42 bruggen verhoogd.

Meest gelezen