AFP or licensors

Na de 200 rondjes met wandelrek en zijn cover "You'll never walk alone": Britse post viert jarige kapitein Tom (99)

De Britse held Thomas "Tom" Moore wordt donderdag 100 jaar en dat laat de Royal Mail -zeg maar Britse staatspost- niet zomaar passeren. Tom stal de harten van de Britten door in zijn eentje én met zijn looprek 33 miljoen euro in te zamelen voor de Britse gezondheidszorg NHS. Op élke brief zal de Royal Mail deze week een stempel zetten met de boodschap "Een gelukkige 100ste verjaardag kapitein Thomas Moore, NHS-held, 30 april 2020".   

Kapitein Tom, een oorlogsveteraan, wilde na een geslaagde heupingreep en kankerbehandeling het ziekenhuis bedanken dat hem verzorgd had en besloot deze maand tien dagen lang elke dag met zijn looprek tien keer rond zijn tuin te wandelen. Wie wou, kom hem sponsoren. Kapitein Tom wilde 1.000 pond inzamelen maar tot zijn grote verbazing klopte zijn initiatief af op bijna 25 miljoen euro. Zijn dagelijkse wandelingen gingen viraal. 

Hij besloot daarom gewoon voort te doen en een extra 100 rondjes te stappen. De teller staat intussen op meer dan 33 miljoen euro.

BEKIJK Hier ziet u de kranige man aan het werk: 

Videospeler inladen...

Kapitein Tom kon al rekenen op luid applaus van zorgkundigen en kreeg felicitaties van de Britse prins William omdat hij anderen inspireert. 

Kapitein Tom palmt hitlijst in

Tom blijkt de smaak te pakken te hebben. Hij zong samen met de Britse artiest Michael Ball en een koor van de NHS de cover "You' ll never walk alone" en prijkt daarmee op 1 in de Britse hitlijsten. Hij laat daarmee de Canadese ster The Weeknd, bekend van het aanstekelijke "Blinding lights", achter zich. Tom heeft ook een record te pakken en mag zich voortaan de oudste levende persoon met een nummer 1-hit noemen. Een record dat hij afsnoept van Tom Jones. 

Hieronder kunt u de cover beluisteren. De opbrengst van de single gaat opnieuw naar de Britse gezondheidszorg.   

Meest gelezen