Archieffoto: leerlingen studeren in kerk
Radio 2

"Stel kerken en sportzalen open voor opvang van leerlingen", zegt Vlaams Parlementslid Jeremie Vaneeckhout (Groen)

Vlaams Parlementslid Jeremie Vaneeckhout (Groen) stelt voor om leerlingen op te vangen in leegstaande kerken, sportzalen, kunstacademies of culturele centra. Binnenkort mogen heel wat leerlingen terug naar school op voorwaarde dat ze ver genoeg uit elkaar kunnen zitten. Maar niet alle scholen hebben daar genoeg ruimte voor.

Vlaams Parlementslid Jeremie Vaneeckhout (Groen) is afkomstig uit Anzegem. Daar bekijkt de meerderheid wat de mogelijkheden zijn. "We denken bijvoorbeeld aan de kerk in Tiegem, want dat gebouw staat vlak bij een school. De geloofsgemeenschap is alvast bereid om erover na te denken. We hebben ook een cultureel centrum, zoals elke gemeente of dorp. Ook die zalen zouden we kunnen openstellen. De burgemeester en schepenen zijn dat aan het onderzoeken."

Vaneeckhout wil niet dat alleen Anzegem zijn oproep onderzoekt. Ook andere Vlaamse steden en gemeenten moeten bekijken of ze gebouwen ter beschikking kunnen stellen voor de opvang van leerlingen.

Meest gelezen