Radio 2

Wordt Zeebrugge drukste strand deze zomer?

Brugge zal campagne voeren om meer toeristen naar het strand van Zeebrugge te halen. Steden als Oostende en Blankenberge zijn aan het bekijken hoe ze een te grote drukte op het strand kunnen voorkomen. Maar in Zeebrugge is er plaats zat om genoeg afstand te houden.

Burgemeester Dirk De fauw van Brugge (CD&V): "In Zeebrugge hebben we eigenlijk als gevolg van de uitbreiding van de haven een enorm groot strand. Westtoer heeft uitgerekend dat  -zelfs als iedereen de nodige afstand houdt van elkaar- er in Zeebrugge plaats is voor zo'n 45.000 mensen. Op een topdag vorig jaar waren er maximaal 9.000 mensen."

Er kan dus heel veel volk naar Zeebrugge komen. Dat zou uiteraard goed zijn voor de restaurants, de cafés en dergelijke meer. Er zal deze zomer in Zeebrugge ook een tweede bewaakte zwemzone komen. Op die manier kunnen alle bezoekers op een veilige afstand van elkaar in het water gaan.

Meest gelezen