Stad Dendermonde via Facebook

Zware brand bij papierverwerkend bedrijf in Dendermonde, nablussen gaat hele nacht door

In Dendermonde woedt er een zware brand bij het papierverwerkend bedrijf VPK. De brandweer gaat het vuur nog de hele nacht nablussen. Het stadsbestuur meldt dat er geen slachtoffers zijn en vraagt aan buurtbewoners om ramen en deuren te sluiten en binnen te blijven.

Bij het papierverwerkend bedrijf VPK in Oudegem, deelgemeente van Dendermonde, heeft deze namiddag een grote stapel papier vuur gevat. Er zouden geen slachtoffers zijn. Verschillende brandweerkorpsen zijn massaal uitgerukt en zijn nog volop bezig met de bluswerken.

Vanavond laat de brandweer weten dat het nablussen nog de hele nacht doorgaat.

Ook de rookontwikkeling zal nog een lange tijd aanhouden. De stad riep op om in de wijde omgeving van VPK uit voorzorg ramen en deuren te sluiten, ventilatie uit te schakelen en binnen te blijven, maar uit metingen in de stad blijkt dat bij het vuur geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen.

Volgens de stad is het bedrijf niet in gevaar,  de productie loopt er gewoon door. Er is ook geen impact op het weg- of treinverkeer. 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen