Stroom

10.000 West-Vlaamse leerlingen krijgen zeker geen examens in juni

De leerlingen van de scholengroep Stroom van het GO-onderwijs hebben in juni geen examens. Zij zitten verspreid over 16 basisscholen en 11 secundaire scholen in Oostende, Oudenburg en Bredene. De directie wil duidelijkheid voor de leerlingen, leerkrachten en ouders.

Op die manier kunnen ze de resterende tijd maximaal besteden aan lesgeven. Dat er geen examens zijn, betekent niet dat de leerlingen zomaar kunnen overgaan. “Ze zullen wel degelijk geëvalueerd worden”, zegt algemeen directeur Chris Vandecasteele van de scholengroep Stroom. “De leerkrachten kennen hun leerlingen. Ze hebben ook al een aantal evaluaties gehad doorheen het jaar. We werken nu ook met permanente evaluatie. Dat is niet nieuw, want enkele scholen uit onze groep gebruiken dat al. Maar we gaan dat nu wel uitbreiden naar alle scholen.”

Meest gelezen