Getty Images

Antwerpse cafébaas: "We moeten pintjes duurder maken"

Jelle Henneman baat drie cafés uit in Antwerpen en doet een opmerkelijke oproep aan zijn collega's in de horeca. "We moeten bier duurder maken na de coronacrisis want zo kan het niet verder", zegt hij op Radio 2 Antwerpen.

"Voor de lockdown kostte een pintje 2,2 euro in mijn cafés", zegt Jelle Henneman in "Start Je Dag". "Dat is geen gezonde prijs en hij dekt zeker niet alle kosten. Eigenlijk zou een pintje gemakkelijk 2,5 euro mogen kosten. Dat is ook meer in lijn met bierprijzen in het buitenland", zegt Henneman die drie cafés heeft in Antwerpen.

De coronacrisis kan een kantelmoment zijn om cafés gezonder te maken

Jelle Henneman, cafébaas

Duurder na corona?

Via een open brief gericht aan andere café-uitbaters hoopt Henneman dat er iets zal veranderen. "De problemen in de cafés zijn er al jaren. Mijn oproep heeft eigenlijk niets met de coronacrisis te maken. Maar dit kan een ideaal kantelmoment zijn", zegt Henneman op Radio 2 Antwerpen. "Rendabiliteit is voor cafés nooit belangrijker geweest dan nu en in de nabije toekomst wanneer we opnieuw mogen openen.  Laten we in de spiegel kijken want het is tijd om sector gezond te maken."

Wie zal dat betalen?

Maar zal de consument volgen en meer betalen voor een vers getapte schuimende pint? "Eigenlijk hebben we klanten gewend gemaakt aan te lage prijzen. Alles is duurder geworden maar de prijzen op café zijn niet gevolgd. Ik geef toe dat ik 2,5 euro voor een pint ook veel geld vind. Maar langs de andere kant zie ik dat Vlamingen probleemloos een cava bestellen voor vier of vijf euro. Terwijl de kwaliteit daarvan toch ook niet altijd zo hoog ligt", besluit Henneman.

Meest gelezen