Dertiger smokkelde vier kilo cocaïne in lege reiskoffer

Een man uit Sierra Leone is maandag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden omdat hij geprobeerd had 4 kilogram cocaïne het land binnen te smokkelen. De drugs zaten verstopt in de dubbele bodem van een reiskoffer die verder volledig leeg was.

De man werd eind 2019 opgepakt op de luchthaven Brussels Airport toen hij met een vlucht vanuit Sierra Leone was geland. Hij had de aandacht van de douane getrokken omdat bij het scannen van de bagage gebleken was dat zijn reiskoffer volledig leeg was. Nader onderzoek wees uit dat in de dubbele bodem van de koffer vier kilogram cocaïne verstopt zat van een hoge zuiverheidsgraad.

Zelf beweerde hij van niets te weten. Een vriend had hem gevraagd de koffer naar Nederland te brengen en had zich daar geen vragen bij gesteld, ook al vond hij dat de koffer zwaar was om volledig leeg te zijn. Onderzoek van zijn gsm wees echter iets anders uit.  In verschillende berichten kwam het woord cocaïne voor.

De rechtbank twijfelde er dan ook niet aan dat de man de drugs had vervoerd en veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van 36 maanden.

Meest gelezen