"Deur-aan-deuroplichters verkopen mondmaskers, zogezegd in onze naam", waarschuwt brandweer Vlaamse Ardennen

De brandweerzone Vlaamse Ardennen waarschuwt voor oplichters die in haar naam mondmaskers verkopen. Afgelopen weekend zouden de oplichters van deur tot deur zijn gegaan in de regio Oudenaarde. De brandweerzone is duidelijk: ze verkoopt géén mondmaskers.

"Dit weekend waren oplichters op pad in Oudenaarde", vertelt Majoor–zonecommandant Hulpverleningszone Vlaamse Ardennen Peter De Vijlder. "Het betreft deur-aan-deurverkopers die zich voordoen als brandweermannen en mondmaskers verkopen in onze naam. Een van onze brandweerlui heeft de malafide praktijken gesignaleerd. Kennissen van hem hadden de oplichters aan de deur gehad."

Wees waakzaam en meld verdachte praktijken zeker aan de politie

De oplichters zouden vooral actief zijn in de regio Ename, deelgemeente van Oudenaarde. De Vijlder: "We hebben de illegale verkoop gemeld aan de bevoegde politiezone, en ook aan de andere politiezones die onder onze brandweerzone vallen. Maar we willen vooral de burgers waarschuwen: wees waakzaam en meld het zeker aan de politie mocht je verdachte praktijken opmerken."

De commandant betreurt de situatie. "Ik ben enorm teleurgesteld. De mensen zijn extra gevoelig voor goede doelen en acties in deze moeilijke periode. En ik vind het verschrikkelijk dat nu op die gevoeligheid wordt ingespeeld. De oplichters maken simpelweg gebruik van mensen die het goed bedoelen."

Meest gelezen