Dimitri Verbrugge en Elke Jacobs nieuwe hoofdredacteurs VRT NWS

VRT NWS krijgt twee nieuwe hoofdredacteurs: Dimitri Verbrugge wordt hoofdredacteur van "Het journaal" en Elke Jacobs wordt hoofdredacteur van Digitaal en Jong. Beiden werken al op de nieuwsdienst in een leidinggevende functie. 

Dimitri Verbrugge (35) startte in 2008 bij VRT NWS als redacteur bij het jongerennieuwsmagazine "Karrewiet", waarna hij aan de slag ging als verslaggever voor "Het Journaal". In 2012 werd hij eindredacteur van "Het Journaal" en 5 jaar later nam hij de leiding op zich van de redactie buitenland bij VRT NWS. Verbrugge vervangt Inge Vrancken. Zij besliste in maart om haar functie als hoofdredacteur neer te leggen en opnieuw verslaggever te worden.

Elke Jacobs (41) werkt al 19 jaar voor de VRT. Ze werkte voor Eén, "Terzake" en Studio Brussel. Ze ontwikkelde mee het nieuws op maat voor Studio Brussel en MNM, dat ze vanaf 2012 leidde vanuit VRT NWS. Ze zat ook mee aan de tekentafel van de grote vernieuwingsoperatie binnen de nieuwsdienst.

In 2017 ging ze de themaredactie Algemeen van VRT NWS leiden, en een jaar later de themaredactie Maatschappij en Wetenschap. Elke Jacobs vervangt Brecht Decaestecker die ondertussen teruggekeerd is naar DPG Media waar hij hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws is.

Scherpe journalistiek en audiovisuele verhalen

Algemeen directeur Informatie Liesbet Vrieleman vindt dat zowel Verbrugge als Jacobs de afgelopen jaren bewezen hebben dat ze goed weten wat nieuws is en hoe VRT NWS dat vertaalt in scherpe journalistiek en audiovisuele verhalen. 

"Dimitri weet heel goed wat de noden van "Het Journaal" zijn. Hij zal "Het Journaal" nog meer journalistieke scherpte bijbrengen. Dimitri is kritisch, heeft oog voor wat nieuws is en weet wat goede beeldverhalen zijn. Daarbovenop heeft hij heel wat ervaring met het aansturen van een groot team", zegt Vrieleman.

"Een van de belangrijkste opdrachten voor Elke is om de audiovisuele verhalen nog meer uit te werken op onze site en app. Daarnaast zal ze de site nieuwe journalistieke impulsen geven en keuzes maken die eigen zijn aan ons VRT NWS-dna. Elke kan als geen ander een ploeg motiveren. Ze zal luisteren naar de noden van haar team maar tegelijk altijd het geheel voor ogen houden. Ik wens Dimitri en Elke veel succes."

Meest gelezen