Jonas Roosens

Malle houdt nog fysieke gemeenteraad: “Interactie is belangrijk en dat gaat beter als we elkaar kunnen zien”

In Malle wordt de gemeenteraad van aanstaande donderdag nog fysiek georganiseerd. Dat is uitzonderlijk, want veel steden en gemeenten kiezen in tijden van corona voor een digitale versie. “Niet alleen wat gezegd wordt is belangrijk, maar ook lichaamstaal is essentieel”, zegt burgemeester van Malle, Harry Hendrickx (Democratische Beweging Malle). De gemeenteraad verhuist naar de grote feestzaal van het gemeenschapscentrum, zodat iedereen voldoende afstand kan houden.

Maandagavond organiseerde de stad Antwerpen een digitale gemeenteraad. Sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, kiezen heel wat steden en gemeenten voor deze manier van vergaderen. Het gemeentebestuur van Malle kiest uitzonderlijk toch nog voor een fysieke gemeenteraad.

Lichaamstaal

“Vergaderen doe je samen en zo veel mogelijk op dezelfde plaats”, zegt burgemeester van Malle, Harry Hendrickx. “Niet alleen wat gezegd wordt is belangrijk, maar ook lichaamstaal is essentieel om te kunnen zien. Fractieleden moeten indien nodig ook kunnen overleggen en dat gaat gemakkelijker als iedereen fysiek aanwezig is. Interactie is belangrijk en dat gaat beter als we elkaar kunnen zien.”

Om de gemeenteraad veilig te laten verlopen, zal deze niet plaatsvinden op het gemeentehuis. De vergadering verhuist donderdagavond naar de grote feestzaal van het gemeenschapscentrum, waardoor de raadsleden ver genoeg van elkaar kunnen zitten.

Meest gelezen