Foto: Radio 2

150 afvalophalers doen "traditionele" haka tegen corona in Gent

In Gent hebben zo'n 150 medewerkers van afvalophaler Ivago hun steun betuigd voor iedereen die zijn steentje bijdraagt in deze coronatijden. Ze applaudisseerden, toeterden en voerden zelfs een kort dansje uit, een haka.

De actie kwam spontaan op bij enkele personeelsleden. "Vorige week vrijdag stapten we naar de directie met de vraag om een mooi gebaar te doen op het Sint-Pietersplein", vertelt werknemer Dirk Van Belle. "Alles is heel snel gegaan. Drie dagen later staan we hier met 150 werknemers en 70 voertuigen. We zijn een grote familie."

Zwaar getroffen rusthuis

“We richten ons tot iedereen die te maken heeft met het virus”, zegt woordvoerder Koen Van Caimere. “We danken niet alleen het zorgpersoneel, maar ook patiënten, nabestaanden, politie, brandweer, de bakkers enzovoort.”

Er volgde een minutenlang applaus, waarbij de initiatiefnemers zich nog eens extra richtten tot het zwaar getroffen WZC Ter Rive in Gent, dat op het Sint-Pietersplein uitkijkt. “Het was mooi om te zien dat ze vanuit de ramen mee applaudiseerden.”

Lees verder onder de foto

Foto: Radio 2

De medewerkers van Ivago sloten uiteindelijk af met een zelf ingestudeerde haka, een traditionele Nieuw-Zeelandse dans, begeleid door onverstaanbare kreten.  De 70 Ivago-voertuigen passeerden tot slot luid toeterend langs WZC Ter Rive, waarna ze verder gingen met hun shift.

Meest gelezen