2020 Invision

Hillary Clinton steunt Joe Biden: "een echte president, niet iemand die die rol op tv speelt"

In de Verenigde Staten heeft voormalig "first lady", senator, minister en presidentskandidate Hillary Clinton zich achter de campagne van de Democraat Joe Biden geschaard. Ze deed dat met een uithaal naar de huidige Republikeinse president Donald Trump, die haar in 2016 versloeg bij de presidentsverkiezingen. 

"Ik schaar mij bij diegenen die willen dat u onze president wordt", zei Hillary Clinton tijdens een gesprek op Twitter met Joe Biden, voormalig vicepresident onder Barack Obama en nu zo goed als zeker de Democratische uitdager van Donald Trump bij de verkiezingen in november.

"Denk eraan wat een verschil het zou maken als we een president zouden hebben die niet enkel naar de wetenschap luistert en feiten boven fictie stelt, maar die ons ook nog zou verenigen", zei Clinton nog in een absoluut niet verholen kritiek aan president Trump. "Wat een verschil zou het niet maken als we een echte president zouden hebben in plaats van iemand die enkel een rol op de televisie speelt". 

De steun is niet onverwacht, want de meeste kopstukken van de Democratische partij hebben al hun steun uitgesproken voor Joe Biden, onder hen ook voormalige rivalen bij de voorverkiezingen.

Sinds haar nederlaag bij de verkiezingen van 2016 is de invloed van de Clintons in de Democratische partij weliswaar gedaald, maar toch is die nog zeer aanzienlijk. Hillary Clinton ligt erg goed bij de Hispanics, Spaanssprekende mensen met roots in Mexico of elders in Latijns-Amerika, en het is net daar waar Biden het minder goed doet. Biden ligt dan weer goed bij zwarte kiezers, onder meer door zijn goede band met ex-president Barack Obama.

Meest gelezen