Joodse ambulanciers applaudisseren voor lokale politie in Antwerpen

Aan het politiekantoor bij het stadspark in Antwerpen hebben de Joodse ambulanciers vanmiddag een applaus gegeven voor de lokale politie. Daarmee wilden ze hun respect tonen voor het werk van de agenten in deze moeilijke tijden. De politieagenten gaven op hun beurt ook een applaus voor de ambulanciers.

Sinds het begin van de lockdown wordt er elke dag op verschillende plaatsen in Antwerpen geapplaudisseerd voor zorgverleners die zich inzetten in deze moeilijke tijden. Dinsdagmiddag was het de beurt aan de Joodse ambulanciers. Zij applaudisseerden voor de lokale politie van Antwerpen.

Wederzijds applaus

“Het zijn moeilijke tijden voor iedereen”, zegt Antwerps districtsschepen Samuel Markowitz (Open VLD), die overigens zelf ambulancier is. “We vinden het ongelooflijk mooi dat de politieagenten ook in deze tijden naar buiten komen om hun dagelijkse taken te doen en mensen te helpen, zoals ook dokters en verpleegkundigen dat doen. Zoveel solidariteit verdient een applaus en daarom geven we dat vandaag ook graag.”

De politieagenten stonden opgesteld voor hun kantoor. Zij gaven op hun beurt ook een applaus voor de ambulanciers.  

Meest gelezen