Oma leert kleindochter via Skype mondmaskers maken: “Ik ben heel trots op haar”

Rita De Bock uit Stekene heeft haar kleindochter Nora mondmaskers leren maken via Skype. “In de paasvakantie sloeg de verveling toe, en mondmaskers maken leek me de ideale remedie”, klinkt het. Intussen heeft Nora al tientallen maskers verkocht en blijven de bestellingen binnenlopen. 

“Vorig jaar heeft Nora een kamp gevolgd waar ze heeft leren naaien”, vertelt grootmoeder Rita bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Ze had heel erg mooie dingen gemaakt. Zo kwam ik op het idee om haar tijdens deze crisis mondmaskers te leren maken via Skype.” Nora reageerde heel enthousiast op het voorstel van haar grootmoeder. “Ik was superblij en ben meteen aan de slag gegaan. Mijn verveling was meteen over.”

Leren vanop afstand

“Ik heb Nora via videoboodschappen uitgelegd hoe ze zo’n masker moet maken”, gaat Rita verder. “Zo vertelde ik hoe ze moest knippen en welke delen ze aan elkaar moest naaien. Nora is een goede leerling”, aldus een trotse grootmoeder. “Het ging eigenlijk heel vlot”, zegt Nora. “Gelukkig weet ik hoe ik een naaimachine moet bedienen, want met de hand zou het te veel werk zijn.” 

Bestellingen

“Het eerste mondmasker was wel een beetje te groot”, gaat Nora verder. “Dat heb ik dan maar aan mijn mama gegeven. En omdat mijn mama er eentje had, wilde mijn papa er ook. En zo is de bal aan het rollen gegaan.” Nora besloot om haar creaties te verkopen op straat. “We hebben een tafeltje op de oprit gezet. Voor de tafel hebben we een lijn getrokken zodat we zeker van zouden zijn dat er genoeg afstand gehouden werd. Toen ik al een aantal maskertjes verkocht had, kwam er plots een meneer langs die 54 exemplaren bestelde. Vier voor zijn gezin, 25 voor een woonzorgcentrum en 25 voor een serviceflat. Ik ben heel blij met dat extra werk. De mondmaskers vallen blijkbaar in de smaak”, lacht ze.

“Ik ben echt supertrots op mijn kleindochter”, laat Rita nog weten. “Het is heel erg dat we elkaar nu niet kunnen zien, maar ze is fantastisch bezig.” En ook Nora heeft het moeilijk met de afstand die er op dit moment tussen haar en haar grootmoeder is: “Ik wil haar gewoon eens goed vastpakken.”  

Meest gelezen