Radio 2

Pas aangelegde parkeervakken in Asse blijken té smal voor grotere auto's om wettelijk te kunnen parkeren

De nieuwe parkeervakken in de pas heraangelegde wijk Zittert in Asse moeten verwijderd en opnieuw geschilderd worden. “De parkeerplaatsen zijn te smal", zegt Rik De Baerdemaeker, schepen van Openbare Werken (CD&V).

Meer dan zes maanden duurden de herinrichtingswerken van de Zittert in Asse. De aannemer begon half oktober 2019 met het opbreken van de rijweg, vorig maand was de klus geklaard. “Alle nutsleidingen werden ondergronds gelegd, er werd een nieuwe riolering aangelegd en uiteraard ook een nieuw wegdek", zegt schepen Rik De Baerdemaker. "Twee weken geleden werden uiteindelijk ook de nieuwe wegmarkeringen aangebracht." 

Parkeervakken met een breedte van 1,50 meter zijn te smal om een grotere auto reglementair te laten parkeren

Rik De Baerdemaeker, schepen van Openbare Werken Asse (CD&V)

Maar bij het aanbrengen van de nieuwe wegmarkeringen liep het fout. Na het belijnen, bleek dat de parkeervakken te smal waren. "We hadden gevraagd om parkeervakken met een breedte van 1,80 meter uit te tekenen. Maar dat is dus niet gebeurd", zegt schepen De Baerdemaker. "De vakken zijn slechts 1,50 meter breed. En dat is te smal om een grotere auto te parkeren. De markering zal dus verwijderd en opnieuw geschilderd moeten worden."

Meest gelezen