Personeel van Everzinc weer aan het werk na akkoord over compensaties

In de fabriek van Everzinc in Heusden-Zolder is vanmorgen het werk hervat, in Pelt was het personeel al eerder aan de slag gegaan. Het conflict is van de baan na een verzoening over compensaties voor het productierecord van de afgelopen maanden.

De fabrieken van Everzinc In Heusden-Zolder en Pelt maken zinkpoeder voor batterijen, veevoeders en voor de geneeskunde. De afgelopen maanden zijn er productierecords gevestigd, en het personeel vroeg daarvoor al langer een compensatie. Maar omdat die uitbleef, begonnen meer dan een week geleden prikacties, nadien volgde zelfs een volledige staking.

Premie, maaltijd- en ecocheques

Onderhandelingen tussen vakbonden en directie leidden niet tot een akkoord. Daarom werd een verzoeningsprocedure opgestart. Een verzoeningsvergadering in Brussel leverde maandagavond dan toch een akkoord op. Het personeel krijgt een eenmalige bruto-premie van 450 euro, de maaltijdcheques worden met een euro verhoogd en er worden ecocheques voor 250 euro netto ingevoerd. Er is ook afgesproken om het sociaal overleg op te waarderen en op een betere manier met elkaar om te gaan.

Na de ondertekening van het akkoord tussen vakbonden en directie gaan vandaag de drie ploegen in Heusden-Zolder weer aan het werk, in Pelt hadden ze al eerder het werk hervat.

Meest gelezen