Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden over piek coronapatiënten

In het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden zijn ze over hun piek heen wat betreft coronapatiënten. Op dit moment zijn 37 coronapatiënten opgenomen, waarvan 3 op intensieve zorgen, en dat is heel hoopgevend.

"Het is inderdaad hoopgevend dat we op dit moment minder patiënten binnen krijgen en dat we een beetje op adem kunnen komen omdat het op de corona-afdelingen rustiger is", zegt woordvoerster Miet Driesen. "Het zijn zeer drukke tijden in geen gemakkelijke omstandigheden, dus het doet wel deugd voor het personeel om recup te nemen of het iets minder druk te hebben."

Goed dat mensen met andere problemen terug naar het ziekenhuis durven komen
Miet Driesen, Sint-Trudo Ziekenhuis

Ondertussen zijn er ook meer mensen die voor andere problemen naar het ziekenhuis komen. Enkele weken geleden hadden mensen schrik om naar het ziekenhuis te komen, ook al werden de patiënten gescheiden. "Mensen hebben toch langer gewacht dan nodig", gaat Miet Driesen verder. "Ze geven aan dat ze een drempel ervaarden om naar het ziekenhuis te komen, ook al hadden ze vrij dringende klachten. We zijn blij te merken dat ze nu toch de weg naar het ziekenhuis terugvinden."

Meest gelezen