Viroloog Anthony Fauci over Brad Pitts imitatie: "Hij heeft dat geweldig gedaan!"

Het zijn niet altijd even makkelijke tijden voor viroloog Anthony Fauci, die ook wel eens als de 'Amerikaanse Marc Van Ranst' omschreven wordt, met iemand als president Donald Trump aan zijn zijde. De uitspraken van Trump over de coronacrisis en over de maatregelen die ermee verband houden zijn, op zijn zachtst gezegd, soms vrij opzienbarend. Waardoor Fauci dan de meubels moet redden. Voor het komische tv-programma "Saturday night live" reden genoeg om er afgelopen weekend de draak mee te steken, waarbij de omstreden uitspraken van Trump opgehelderd werden door Fauci, een rol van Brad Pitt. Fauci kon er hartelijk om lachen, zo liet hij gisteren weten.

In de sketch van "Saturday night live" verduidelijkt Fauci onder meer dat als Trump zegt dat er "relatief snel" een vaccin gevonden zal worden, dat "relatief snel" natuurlijk een andere betekenis heeft als men dat bekijkt in het licht van de hele geschiedenis, dan wel als men dat tegen een vriend zegt. Bovendien beaamt Fauci dat "een mirakel geweldig zou zijn" om het virus te doen verdwijnen, want "wie houdt er nu niet van mirakels, ook al zou dat niet plan A mogen zijn". En de verbijstering over de injecties met bleekmiddel blijkt te groot om zelfs te kunnen reageren. Uiteindelijk denkt Fauci dat er maar één conclusie kan gemaakt worden: hij zal door de president ontslagen worden.

Fauci zelf had eerder al in een interview met NBC aangegeven dat, als iemand hem zou mogen spelen in "Saturday night live", het Brad Pitt zou mogen zijn (zie hier beneden). Zijn 'droom' kwam dus uit en hij reageerde gisteren dan ook erg tevreden op Telemundo, een Spaanstalig Amerikaans tv-netwerk: "Ik vond dat hij het geweldig gedaan heeft. Ik ben een grote fan van Brad Pitt en dat is dan ook de reden dat, als men me vraagt wie mij zou mogen vertolken, ik zijn naam noem. Hij is een van mijn favoriete acteurs. En ja, hij heeft een fantastische job afgeleverd."

"Bovendien toonde hij ook dat hij klasse heeft door op het einde zijn pruik af te nemen en mij en alle gezondheidswerkers te bedanken. Dat betekent niet alleen dat hij een groot acteur is, maar ook de nodige klasse uitstraalt", aldus Fauci nog.

Meest gelezen