Volvofabriek in Gent gaat opnieuw trucks maken: “We doen alles volgens de coronamaatregelen”

Bij Volvo Trucks in Gent zullen er binnenkort opnieuw vrachtwagens van de band rollen. De fabriek start haar productie geleidelijk aan weer op nadat deze stilgelegd werd door de coronacrisis. “Deze week wordt alles aangepast volgens de coronamaatregelen”, klinkt het. Vorige week startte ook al Volvo Cars opnieuw met het maken van auto’s. 

Volvo Trucks in Gent bereidt zich op dit moment voor om de productie van vrachtwagens opnieuw op te starten. “We willen een veilige werkomgeving creëren voor ons personeel”, vertelt Vera Bostijn van Volvo Trucks. “Daarom zorgen we voor ontsmettingsmiddelen, anderhalve meter afstand, plexiglazen wanden en andere dingen die noodzakelijk zijn.” Er zullen enkele honderden mensen aan het werk gaan. Hoeveel precies is nog niet duidelijk. 

Niet simpel

“Het is een hele klus om de heropstart van zo’n grote fabriek te organiseren”, gaat Bostijn verder. “Het is moeilijk, maar moeilijk gaat ook. Daarom doen we deze week een testweek. We zullen bekijken of onze omgeving veilig genoeg is.” Er werken in totaal meer dan 2.000 personeelsleden bij Volvo Trucks. Ook bij Volvo Cars gebeurt de herstart geleidelijk aan en zijn nog niet alle werknemers opnieuw aan de slag. 

Meest gelezen