98-jarige schildpad Fideel vermist in Wilrijk

In Wilrijk is een 98-jarige schildpad ontsnapt. Zijn eigenaars en buren zijn een zoektocht gestart. De schildpad heet Fideel, is zo’n 25 centimeter groot en heeft witte cementvlekken op zijn schild. “We proberen echt alles om een teken van leven van hem te krijgen”, zegt eigenares Rebecca Röttger op Radio 2 Antwerpen.  

Fideel ontsnapte wellicht maandag uit de tuin van zijn eigenaars in Wilrijk. “Hij ging vaak op stap, maar dan vonden we hem altijd terug in het tuinhuis, onder de barbecue of op de oprit”, zegt eigenares Rebecca Röttger bij 'Start Je Dag' op Radio 2 Antwerpen.

Zoekactie

Ze startte samen met haar buren een grote zoektocht naar Fideel. “We hebben samen het bos aan de overkant uitgekamd. Daarnaast hebben we overal flyers opgehangen en in de brievenbussen gestopt. We hebben echt alles gedaan om een teken van leven van hem te krijgen”, vertelt Rebecca geëmotioneerd. “Het is nu kouder buiten, dus houdt hij zich wellicht schuil. Zodra de zon schijnt, hopen we meer kans te hebben om hem te vinden.”

Fideel is zo’n 25 centimeter groot en heeft witte cementvlekjes op zijn schild die hij ooit heeft overgehouden aan een ongelukje in de tuin. Als jij Fideel gezien hebt, stuur dan een mailtje naar antwerpen@radio2.be.

Meest gelezen