Radio 2

Druivenfeesten Overijse gaan dit jaar niet door: "Praktisch niet haalbaar en willen niet kiezen voor lightversie"

Ook de Druivenfeesten in Overijse gaan dit jaar niet door. De gemeente Overijse heeft deze beslissing gisterenavond genomen met pijn in het hart. "In augustus zoveel mensen bij mekaar brengen zou onverantwoord zijn", laat het gemeentebestuur in een persbericht weten.

De druivenfeesten zijn er ieder jaar in augustus, en daar komen toch zo'n 20.000 mensen op af. Maar onder de huidige omstandigheden lukt dat niet, zegt schepen van Economie, Leo Van den Wijngaert (Overijse2002–N-VA): "Dat gaat niet. Het is een massa-evenement waar social distancing moet bewaard blijven, waar iedereen mondmaskers moet dragen, en we willen niet kiezen voor een lightversie. En dan is het ook beter, rekening houdend met de gezondheid van onze inwoners, om de Druivenfeesten te annuleren."

De gemeente wil niet bij de pakken blijven zitten en is nog op zoek naar andere alternatieven om de druiven te vieren binnen de coronamaatregelen.  De stad kijkt nu al uit naar de 70ste verjaardag van de Druivenfeesten volgend jaar, tussen 20 en 25 augustus.

Meest gelezen