Martins Rudzitis

Bijkomende coronamaatregelen voor fietsers en voetgangers in Mechelen: sommige fietspaden worden tijdelijk voetpad

Stad Mechelen neemt extra maatregelen zodat voetgangers en fietsers zich veilig kunnen verplaatsen in tijden van corona. Op plekken waar het mogelijk is, mogen voetgangers naast het voetpad ook het fietspad gebruiken. Fietsers verhuizen dan naar de rijbaan. Die plek wordt dan tijdelijk een fietsstraat.

Langs populaire fietsroutes en jaagpaden in Mechelen is het aantal wandelaars en fietsers toegenomen in tijden van corona. Daarom besliste het stadsbestuur om enkele maatregelen te nemen zodat iedereen een veilige afstand kan houden van elkaar.

Boodschappen op de grond

“Daar waar het mogelijk is, laten we het fietspad over aan de voetgangers en plaatsen we de fietsers op de rijbaan”, zegt Vicky Vanmarcke, schepen van mobiliteit in Mechelen (Open VLD). “Van dat gedeelte maken we dan een tijdelijke fietsstraat. Zo kunnen fietsers in alle vrijheid en op veilige afstand van elkaar bewegen. Ook de voetgangers krijgen voldoende plaats, want ze mogen daar dus zowel het voetpad als het fietspad gebruiken.”

Er komen ook meer borden langs die wegen met informatie op over hoe je een veilige afstand kan bewaren. Op heel wat plaatsen in Mechelen komen er ook boodschappen op de grond die eraan herinneren dat afstand houden belangrijk is.

Meest gelezen