Radio 2

Binnenkort babytheek in centrum van Lennik

De gemeente Lennik start binnenkort met een babytheek. Een babytheek werkt als een bibliotheek, maar dan met babyspullen in plaats van met boeken. De babytheek krijgt onderdak in een handelspand in het centrum van Lennik. Daar zal ook plaats zijn voor een winkel van tweedehandskleding.

De babytheek is een initiatief van de sociale dienst van de gemeente Lennik. Mensen van wie de kinderen al te groot zijn kunnen er spullen binnenbrengen.  Babyspullen zijn dikwijls duur en kunnen slechts gedurende een beperkte tijd worden gebruikt. Wie om budgettaire of principiële redenen geen nieuwe babyspullen wil kopen kan in de babytheek terecht. Lennik krijgt van de provincie Vlaams-Brabant subsidies voor de babytheek.

Naam

Lennik huurt een handelspand in de Hendrik Ghijselenstraat, dat is een winkelstraat in het centrum van de gemeente. Het gaat om de voormalige geschenkenwinkel ' 't steentje'.  In het pand komt naast de babytheek ook een winkel voor tweedehandskleding. Lennik  hoopt nog voor de zomer met de twee initiatieven van start te gaan.  Het nieuwe project heeft nog geen naam. Inwoners mogen een naam voorstellen.

Meest gelezen