Birgitte Nyborg, gespeeld door Sidse Babett Knudsen

Birgitte Nyborg komt terug: Netflix blaast na 7 jaar nieuw leven in Deense fictiereeks "Borgen"

De populaire Deense fictiereeks "Borgen" krijgt na zeven jaar een vierde seizoen. De Deense omroep DR gaat daarvoor samenwerken met streamingdienst Netflix. De reeks rond Birgitte Nyborg zal in 2022 beschikbaar zijn. 

Net als in de eerste drie seizoenen - die bij ons op Canvas werden uitgezonden tussen 2010 en 2013 - zal de vierde reeks zich focussen op Birgitte Nyborg, gespeeld door Sidse Babett Knudsen. Zij is nu geen statsminister - oftewel: premier - meer, maar wel minister van Buitenlandse Zaken. Daarnaast zal er ook veel aandacht zijn voor het leven van Katrine Fønsmark, vertolkt door Birgitte Hjort Sørensen. Zij is opnieuw de journalistiek ingegaan en is hoofdredacteur van de nieuwsdienst van een tv-zender. 

"Wij zijn erg blij dat we in samenwerking met Netflix "Borgen" en de personages weer tot leven kunnen wekken", zegt Christian Rank, dramadirecteur bij omroep DR, die de reeks in Denemarken zal uitzenden nog voor ze op Netflix komt. "Wij kijken ernaar uit om een zeer actueel verhaal over een politiek onderwerp met wereldwijde gevolgen te vertellen."

Tien jaar geleden heeft "Borgen" het wereldwijde tv-landschap veranderd. 

Netflix

En ook bij Netflix zijn ze enthousiast. "Tien jaar geleden heeft "Borgen" het wereldwijde tv-landschap veranderd. De reeks toonde aan dat goede verhalen van gelijk waar kunnen komen en door gelijk wie kunnen worden bekeken."

Netflix zal de eerste drie seizoenen van de reeks later dit jaar al aanbieden. Het nieuwe seizoen wordt in 2022 verwacht. 

Meest gelezen