Videospeler inladen...

Weer goed nieuws voor Britse premier Boris Johnson: hij is opnieuw vader geworden

Ruim twee weken na zijn herstel van Covid-19 is er op persoonlijk vlak opnieuw goed nieuws voor de Britse premier Boris Johnson. Zijn verloofde Carrie Symonds is bevallen van een jongetje. "Zowel moeder als kind verkeren in goede gezondheid", heeft de woordvoerster van het paar aangekondigd.

"De premier en Carrie Symonds zijn opgetogen om de geboorte aan te kondigen van een gezond jongetje in een Londens ziekenhuis vanmorgen", maakte de woordvoerster bekend. Ze voegde eraan toe dat het paar "het fantastische team op de materniteit bedankt."

Het nieuws van de geboorte -nu al- is enigszins verrassend: Symonds maakte pas begin maart bekend dat ze zwanger was en kondigde toen aan dat het kind "aan het begin van de zomer" verwacht werd. 

De baby is het eerste kind van Johnson (55) met zijn huidige partner Carrie Symonds, die hij in 2012 leerde kennen. De Britse premier heeft wel al zeker vier kinderen uit eerdere relaties. 

Boris Johnson is pas zo'n twee weken geleden ontslagen uit het ziekenhuis, waar hij was opgenomen met Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Hij werd op 5 april opgenomen en lag drie dagen lang op intensieve zorg. Hij is pas sinds deze week opnieuw aan het werk. 

Ook zijn vriendin vertoonde symptomen van het coronavirus, maar zij diende niet in het ziekenhuis te worden opgenomen.

Johnson zal deze namiddag in elk geval niet aanwezig zijn voor het vragenuurtje in het Lagerhuis, het Britse parlement. Hij laat zich vervangen door minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab, die hem eerder al verving toen hij in het ziekenhuis lag.

Meest gelezen