CPU - Matthias Engels

Drummer van Triggerfinger spoort mensen aan om doktersbezoek niet uit te stellen

Het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder heeft Mario Goossens, de drummer van Triggerfinger, ingeschakeld om een video op te nemen. Daarin maakt hij de mensen duidelijk dat ze met een gerust hart naar de dokter kunnen gaan. Er zijn namelijk nog te veel mensen die niet naar de dokter gaan uit angst voor het coronavirus.

De Limburgse ziekenhuizen willen mensen aansporen om een doktersbezoek zeker niet uit te stellen, uit angst voor het coronavirus. Er worden voldoende voorzorgsmaatregelen genomen en besmette patiënten worden gescheiden van andere patiënten. In het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder hebben ze daarvoor een beroep gedaan op Mario Goossens, de drummer van Triggerfinger. Hij heeft een video gemaakt waarin hij de mensen duidelijk maakt dat ze met een gerust hart naar de dokter kunnen gaan. 

Belangrijk dat mensen naar de dokter gaan als ze iets voelen

Mario Goossens, drummer van Triggerfinger

Goossens woont zelf in Heusden-Zolder. Ook in zijn omgeving is er iemand die niet naar het ziekenhuis durfde te gaan, hoewel hij iets aan zijn hart had. "Hij dacht dat hij daar besmet zou raken met het coronavirus", vertelt Goossens. "Achteraf bleek het om een hartkwaal te gaan die nadien nog erger is geworden. Het is dus wel belangrijk dat mensen beseffen dat ze naar de huisarts moeten bellen als ze iets voelen. Die kan je dan doorverwijzen naar het ziekenhuis, als dat nodig is." Volgens Goossens zijn de ziekenhuizen, ondanks het coronavirus, de plaatsen waar je het meest veilig bent.

Meest gelezen