Gemeente Schelle deelt papieren mondmaskers uit in afwachting van katoenen

In Schelle zal er in elke brievenbus tegen vanavond een pakketje zitten met twee papieren mondmaskers per bewoner. Die wegwerpmaskers deelt de gemeente uit in afwachting van de katoenen maskers die iedereen beloofd zijn. Schoten deelt er ook uit, maar alleen aan mensen die met het openbaar vervoer gaan werken, waar het vanaf maandag verplicht wordt.

In afwachting van de katoenen mondmaskers die ons allemaal beloofd zijn, gaan enkele gemeenten al papieren wegwerpmaskers uitdelen aan hun inwoners. In Schelle worden vandaag pakketjes gebust met twee van die mondmaskers per persoon.

"Ook werkgevers moeten er voorzien"

Ook Schotenaars kunnen papieren mondmaskers krijgen van de gemeente, als ze met het openbaar vervoer gaan werken, zegt burgemeester Maarten De Veuster (N-VA): "Heel veel mensen gaan opnieuw werken vanaf maandag. Omdat het verplicht wordt op het openbaar vervoer willen we hen helpen waar het kan." Wie er wil moet eerst een formulier invullen op de website van de gemeente.

Maar de gemeente geeft er wel maar twee en rekent dus ook op de werkgevers: "Ook die moeten zorgen voor de nodige beschermingsmiddelen voor hun personeel dat met het openbaar vervoer komt. Wij zetten nu de eerste stap al." De mondmaskers in Schoten kunnen zondag worden afgehaald in zaal De Kaekelaar. Je moet wel een vervoersbewijs kunnen tonen.

Meest gelezen