Gezin steekt barbecue aan in huis en loopt CO-vergiftiging op

In Oudergem zijn een moeder en haar twee kinderen naar het ziekenhuis gebracht met een CO-vergiftiging. Het gezin had voor het avondeten de barbecue aangestoken, maar wel binnen in huis. Niet zo verstandig, zegt de Brusselse brandweer.

De Brusselse hulpdiensten kregen een oproep van een gezin uit Oudergem, omdat de moeder zich slecht voelde. Ze had last van hoofdpijn en misselijkheid. Er werd meteen een ziekenwagen gestuurd. "Bij aankomst ging de CO-melder van de ambulanciers meteen af", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Zij hebben daarop de brandweer en MUG opgeroepen, het gezin geëvacueerd en de ramen opengezet. Uiteindelijk werden de moeder en de twee jongste kinderen naar het ziekenhuis gebracht met een CO-vergiftiging."

Binnen barbecueën is heel gevaarlijk. Doe dat dus niet

Het gezin had in huis de barbecue aangestoken. De brandweer wijst er nog maar eens op dat binnen barbecueën heel gevaarlijk is. Doe dat dus niet. "Barbecues worden normaal gezien buiten, in open lucht gehouden", zegt de brandweerwoordvoerder. "Wie dat toch binnenshuis wil doen, moet zeker de ramen openzetten om voor aanvoer van voldoende verse lucht te zorgen."

Meest gelezen