"Herpak jullie, er is veel geld te winnen. Blijf toch gewoonweg van elkaar af!"

Bloedmooi zijn ze en ze worden samen op een exotische plaats gedropt. Maar in plaats van zich uit te leven in vleselijke lusten, worden de kandidaten dit keer ‘gestraft’ wanneer ze elkaar nog maar kussen, laat staan dat ze zich aan meer zouden wagen. Iedere keer als er een vorm van fysiek contact is - van kussen tot seks - verliezen de kandidaten geld en dus is het vooral de boodschap om "kuis te leven". "Too hot to handle" groeide pijlsnel uit tot een van de populairste datingprogramma’s, ook in Vlaanderen, en was opnieuw een schot in de roos voor streamingdienst Netflix. Maar de kijkers zijn vooral erg onder de indruk van de begeleidende commentaarstem die op een ironische, sarcastische en vooral uiterst grappige manier de belevenissen van de kandidaten analyseert.

"Niemand kan tegenwoordig zijn broek nog aanhouden. Want seks is even makkelijk als rechts swipen. Dus wij vonden de heetste, geilste, meest relatie-fobische swipers." Zo introduceert de nu 41-jarige Desiree Burch de deelnemers aan de realityshow.

De toon is gezet en uitspraken als "Zoals Shakespeare zei: "The eyes are the window to your soul." Wie had gedacht dat een realityshow William S. zou citeren?", of "Pas maar op, want Lana (de robot die de handelingen van de kandidaten in het oog houdt, red) zou wel eens heel snel op je picknick kunnen plassen.", of  "De meiden lijken op deelnemers van een modellenwedstrijd en kleden zich voor de 17e keer om.", of "Wie had je verwacht, Jef van de boekhouding?", of "Als de muziek het er al niet hardhandig inhamert, deze kerel is echt wel 'chill'.", of  "Ik weet wat je bedoelt. Je bent niet zo subtiel." lieten menig kijker alvast luidop meelachen.

En dus is het Desiree Burch die momenteel als ‘ster’ van het programma wordt omschreven. Burch verhuisde in 2015 van New York naar Londen ("Omdat ik verliefd was."), is stand-upcomedian van beroep, maar oefende ook enige tijd de job van SM-meesteres uit ("Ik werd betaald om mannen te slaan zoals iedere vrouw dat zou willen doen. Zo had ik de mogelijkheid om op een propere manier wat geld bij te verdienen. Ach, ik rolde gewoon mijn mouwen op en deed wat van mij verwacht werd, waardoor ik veel over mannen geleerd heb."). Ze studeerde theaterwetenschappen en werkte mee aan programma’s op onder meer tv-zender Comedy Central. En nu is er dus "Too hot to handle".

Desiree Burch: "Ik kijk zoals de kijkers thuis en denk: "Herpak jullie, er is veel geld te winnen. Blijf toch gewoonweg van elkaar af." Dat ze een boek lezen, of even gaan zwemmen. Verdorie toch. Ik probeer ook in de schoenen van de kandidaten te staan en probeer te begrijpen dat ze doen wat ze doen. Ik ben ook ooit 20 geweest. Maar dan denk ik al snel: "Doe toch wat meer jullie best!"" (Vulture, april 2020)

"Het komt er allemaal op neer om de juiste mensen samen te zoeken en die bij elkaar te plaatsen. Om zo de juiste spanningen op te bouwen. Mocht ik deelnemer zijn, dan zou het toch wel wat langer geduurd hebben voor ik een fout zou maken. Wat niet betekent dat ik niet evenveel verleiding zou voelen als zij nu gedaan hebben." (Refinery29, april 2020)

"Ach, we hebben het allemaal ooit meegemaakt, dat gevoel dat je relationeel iets gedaan hebt, maar waarvan de charme snel verdwenen is. Je denk dan al snel: “Het was de moeite allemaal niet waard geweest!” Het enige verschil is nu dat er geld aan je beslissingen vasthangt." (Vulture)

"De kandidaten zijn heus wel aan mij beginnen kleven. Na de opnames bleef ik me afvragen: "Zullen ze het redden? Zijn ze nog samen? Hebben ze een nieuwe relatie?"" (Refinery29)

"De deelnemers zijn allemaal mensen op wie ik graag geleken zou hebben tijdens mijn studentenjaren. Ze zien er allemaal zo heet en populair uit. Al denk ik, mocht ik hen nu bezig zien aan de toog in een café, dat ik hen zou uitlachen. Om hen daarna op sociale media te volgen, niet?" (Vulture)

"Ik verloor zelf alle controle toen Bryce (die beweert dagelijks seks te hebben met iemand anders, red) geïntroduceerd werd. Kan je hem voorstellen in 1977, met een Hawaïaans hemd en een gouden ketting rond zijn nek? Naarmate de serie vordert, leer je waar die over-mannelijkheid vandaan komt. Dat zijn zelfvertrouwen ooit aan diggelen geslagen is en dat hij daarom nu regelmatig seks nodig heeft. Het is een leegte die hij opvult. Dat de kijkers die evolutie kunnen zien, is echt wel een krachtige boodschap. Bovendien is hij ook nog eens heel grappig." (Grazia Daily, april 2020)

"Het komt er voor mij eigenlijk op neer om te spotten met de situatie waarin de deelnemers zich bevinden, zonder daarbij die deelnemers belachelijk te maken. Want ook al geven we eigenlijk geen reet om deze mensen, zij geven wel zichzelf, hun ziel en hun lijven bloot aan iedereen. Je moet hen dan toch ook een beetje in bescherming nemen, maar tegelijkertijd moet je in staat zijn wat plaagstootjes te kunnen geven." (Vulture)

Meest gelezen