Radio 2

Koppel uit Bilzen ruilt brasserie tijdelijk in voor tuinbouwbedrijf: "Ik had totaal geen feeling met bloemen of planten"

Sylvie Peters en Davy Slechten maakten een tijdelijke carrièreswitch. Normaal baat het koppel Brasserie Forum in Bilzen uit, maar door het coronavirus moest hun zaak tijdelijk de deuren sluiten. Maar de horeca-uitbaters bleven niet bij de pakken zitten. Momenteel werken ze in een tuinbouwbedrijf.

Het ziet ernaar uit dat de horeca als allerlaatste sector weer open zal kunnen gaan. Maar niet iedereen blijft werkloos thuiszitten. Sylvie Peters en Davy Slechten uit Bilzen konden tijdelijk aan de slag in een tuinbouwbedrijf. "Dat is een bedrijf van familie van mijn man", vertelt Peters. "Zij hadden handen tekort en vroegen ons of we konden bijspringen."

Haar man staat momenteel aan de band waar de plantjes geplant worden en zijzelf helpt de bestellingen mee klaar te zetten. "De eerste dagen was dat toch wel een aanpassing", gaat Peters verder, "maar ondertussen gaat het wel." Hoewel ze het contact met de klanten mist, vindt ze het ook wel fijn om eens iets anders te doen. "Werken in de tuinbouw mag zeker niet onderschat worden", besluit ze. "Het is hard werken."

Radio 2

Meest gelezen