AFP or licensors

Bollywood-ster Irrfan Khan (53), bekend van "Slumdog millionaire" en "Life of Pi", overleden aan gevolgen van kanker

De Indiase acteur Irrfan Khan, bij ons vooral bekend van de films "Slumdog millionaire", "Jurassic world" en "Life of Pi", is overleden. Hij verloor vanochtend de strijd tegen een zeldzame kanker. De Bollywood-ster werd 53 jaar.

In de Indiase stad Mumbai is de Bollywood-ster Irrfan Khan overleden. Hij werd dinsdag met een darmontsteking opgenomen op de intensieve zorg van een ziekenhuis in Mumbai, een complicatie van een zeldzame kanker waartegen hij al twee jaar vocht. De acteur werd 53 jaar.

Khan was een grote naam in Bollywood, maar brak door voor het westerse publiek in de awardwinnende Brits-Indische film "The warrior" (2001) van Asif Kapadia. Zijn bekendste acteerprestatie voor het grote publiek is misschien wel die van politie-inspecteur in "Slumdog Millionaire" (2008), een film die hem en zijn medeacteurs de Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture opleverde.

In dit fragment uit "Slumdog millionaire" ziet u hem aan het werk:

Khan speelde recenter nog de oudere versie van het hoofdpersonge Pi Patel in het Oscarwinnende"Life of Pi" (2012), een film over een jongen die met een Bengaalse tijger op een bootje op zee moet overleven. In "Jurassic world" (2015) kroop hij dan weer in de huid van Simon Masrani, de CEO van het dinosauruspark. 

Meest gelezen