Foto: Stad Leuven

Wordt de Mechelsestraat in Leuven een eenrichtingsstraat voor voetgangers? 

Leuven overweegt om van de Mechelsestraat een eenrichtingsstraat te maken voor voetgangers. Dat schrijft ROBtv en wordt bevestigd door schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V). "Op deze manier zouden we voldoende afstand kunnen houden van elkaar." 

Leuvense handelaars maken zich op voor 11 mei. Als de coronacijfers in ons land blijven dalen, mogen de winkels dan terug open. Maar wel met de garantie dat er zowel in de winkels als in de straten voldoende afstand gehouden kan worden. Een werkgroep van de stad Leuven onderzoekt nu wat er allemaal mogelijk is. "We zien dat er op dit moment al meer wandelaars en fietsers zijn in Leuven", vertelt schepen Geleyns. "Als daar ook nog eens mensen bijkomen die winkelen, moet we ervoor zorgen dat er voldoende plaats is voor iedereen. Daarom bekijken we bijvoorbeeld welke straten we autovrij kunnen maken. En of we eventueel ook een wandellus kunnen uitstippelen in de winkelstraten, die de mensen kunnen volgen." 

Eenrichtingsstraat

Maar de werkgroep heeft ook verrassende ideetjes. "Zo zouden we bijvoorbeeld de Mechelsestraat kunnen omvormen tot een eenrichtingsstraat voor wandelaars", zegt Geleyns. "Op dit moment zijn er in die straat nog enkele voedingszaken die open zijn en we zien dat mensen soms aanschuiven, waardoor er voor wandelaars minder plaats is. Dus een eenrichtingsstraat daar zou een optie kunnen zijn. " 

Het zal geen funshopping zijn vanaf 11 mei, het is niet de bedoeling om er een winkeldagje met de familie van te maken

Jan Geleyns, schepen van Handel Leuven (CD&V)

De schepen waarschuwt ook dat het vanaf 11 mei geen "funshopping" zal zijn. "Het is de bedoeling dat mensen gericht naar een winkel gaan om iets te kopen", legt de schepen uit. "Het is te vroeg om er een leuk shoppingdagje met de hele familie van te maken." 

Meest gelezen