KRC Genk maakt eigen mondmaskers: "Voor supporters die het voetbal missen"

Er is al wekenlang geen voetbalcompetitie meer en voor dit seizoen zal dat mogelijk ook zo blijven. Maar voor KRC Genk-supporters die het voetbal missen, zijn er binnenkort speciale Racing Genk-mondmaskers. De winst uit de verkoop van die mondmaskers gaat integraal naar de bestrijding van corona. 

"We willen niet over één nacht ijs gaan", zegt Erik Gerits, algemeen directeur van KRC Genk. "Als wij veilige mondmaskers willen maken, moeten we op voorhand bekijken van welke materialen ze gemaakt moeten zijn en wie ze zal maken. Het is ook de bedoeling dat het leuke exemplaren worden die mensen graag dragen en waarmee jongeren bijvoorbeeld naar school kunnen."

"Volledige opbrengst is bedoeld voor strijd tegen corona"

"We willen niets verdienen aan de mondmaskers", gaat Gerits verder. "De volledige winst van de verkoop gaat naar de strijd tegen corona. De club heeft eerder ook al iPhones, iPads en tablets bezorgd aan het Ziekenhuis Oost-Limburg, aan woonzorgcentra en aan jongeren uit kansarme gezinnen. En we hebben ook een snooker- en soccertafel gebracht naar een tehuis waar jongeren worden opgevangen."

"De mondmaskers worden binnenkort geleverd op de club", besluit Gerits. "Als ze er zijn, zullen we dat bekendmaken op onze website . Daar kunnen de mondmaskers dan ook besteld worden."

"Sterkte voor alle Genkies"

"Met de spelers en de staf van KRC Genk gaat het, voor zover ik weet, wel goed", zegt Erik Gerits nog. "Ik heb toch geen berichten gekregen over mensen die ernstig ziek zijn. Maar we beseffen dat er intussen misschien wel al supporters overleden zijn. Dat betreuren we en we wensen hun familie veel sterkte. Ook de supporters die nog ziek zijn, wensen we van harte beterschap."

Ook Patro Eisden wil zijn supporters verwennen met eigen mondmaskers. Die zijn momenteel nog in de maak, maar kunnen nu al besteld worden op de website van de club. 

Meest gelezen